Rockabye BabyObožavate rock'n'roll i nadate se da će i vaše dijete jednoga dana dijeliti vašu strast prema ovoj vrsti glazbe? Da ne bi riskirali da se za kojih petnaestak godina vaša beba baci na slušanje nešto istočnijih zvukova, rokersku obuku možete započeti još dok je dijete u maternici. Naime, tvorci popularne linije CD-a pod imenom Rockabye Baby prilagodili su najveće rock, metal i punk hitove sluhu majušnih ljudskih bića, pa ih bebice mogu slušati i dok spavaju!
Rockabye BabyRockabye Baby projekt nastao je 2006. godine, a CD-e izdaje CMH Records, nezavisna izdavačka kuća nastala u sedamdesetima u Los Angelesu. Iako prilagođavanje legendarnih pjesmama bebama zvuči kao jednostavan posao, tvorci tvrde kako ipak nije - bilo je nužno napraviti nešto što je dovoljno nježno za male uši, a opet nešto što ne bi bilo dosadno mamama i tatama. Za sada postoje 23 izdanja rokerskih uspavanki - za bebe su prilagođene pjesme Coldplaya, Metallice, Radioheada, Toola, Pink Floyda, The Curea, The Beach Boysa, Nirvane, Led Zeppelina, The Eaglesa, Queens of the Stone Agea, U2-a, The Ramonesa, Nine Inch Nailsa, Smashing Pumpkinsa, No Doubta, Boba Marleya, Green Daya, Rolling Stonesa, AC/DC-a, The Beatlesa, Björk.i Pixiesa, a posebno su izdani božićni rock klasici. Prema najavama, u pripremi su i Queenovci, Kanye West, Stevie Wonder i Black Sabbath za bebače.

Albumi se mogu nabaviti po cijeni od 17 dolara, a kako bi ste znali kako te obrade pjesama za bebe zapravo zvuče, pogledajte iduće filmiće!

The Eagles - Hotel California (Rockabye Baby verzija)


Metallica - Nothing Else Matters (Rockabye Baby verzija)


Nirvana - All Apologies (Rockabye Baby verzija)


MiB
06.01.2009. u 00:13 • 4 KomentaraPrint#