Depeche ModeI tako prođe još jedna godina i mi smo već u 2009.! Iako se još neki oporavljaju od najluđe noći, nadamo se da vam je Nova godina donijela već neke dobre promjene (a ne samo skuplji plin, cigarete i zdravstvo). Kako ne biste zabušavali u tek započetoj novoj godini i kako biste slijedili primjer ekipe Sam' što nije, koja uživa kada ode na neki dobar koncert, upravo smo zbog toga napravili kratki pregled nekih potvrđenih koncerata i festivala u 2009. godini. Ostale izvođače koji će u zadnji tren naletjeti u našu dragu Hrvatsku, željno iščekujemo i srdačno pozdravljamo...

Malo disco čagice nikad na odmet - upravo Armand Van Helden dolazi u The Best 16. siječnja i zasigurno će oduševiti ljubitelje house glazbe, ulaznica je 150 kn za sve koji se žele ludo zabaviti. Za 2009. godinu The Best najavljuje i velikane elektro glazbe, poput Rogera Sancheza te Erica Morilla koji ima već potvrđeni nastup 17. travnja.



Ove će nas godine uz malo flamenco glazbe počastiti Jose Antonio Rodriguez, osoba koja se smatra stručnjakom za flamenco gitaru i vrsnim skladateljem. Svoj koncert održat će u KD Vatroslava Lisinskog, 3. velječe. Za ovaj koncert trebat ćete izdvojiti 220 ili 240 kuna.

Napokon, grupa The Rasmus dolazi 10. velječe i nastupat će u zagrebačkom klubu Boogaloo. Ova prava finska atrakcija dolazi prvi put u Hrvatsku u sklopu turneje Black roses i zasigurno će svojim obožavateljima priuštiti pravu senzaciju, a, ako to želite, izdvojit će te za ulaznicu 150 kuna. Osim toga, ako vas kojim čudom zanima, u veljači će u Zagrebu nastupati i Angelo Kelly, i to 1. veljače u Teatar & TD-u, Zagreb.



Da dobre stvari obično i poprilično koštaju, zna i Sting, odnosno, njegovi obožavatelji. Na posljednjoj turneji Stinga i Edina Karamazova ćete moći uživati ako izdvojite 500, 600 ili 700 kuna. Koncert će biti održan 11. veljače u KD Vatroslava Lisinskog.

Ako ne budete znali što boljoj polovici kupiti za Valentinovo, 14. veljače hrvatska diva Josipa Lisac održat će koncert kojim će predstaviti novi album Živim po svome. Koncertna promocja će se održati u ZeKaeM-u. Veselimo se tome...

Sepultura dolazi 19. veljače u Boogaloo u sklopu tromjesečne turneje povodm novog albuma A-Lex. Zanimljivo je kod ovog albuma da se sastoji od četiri poglavlja, a inspiriran je Kubrickovim filmom Paklena naranča. Za ulaznice treba izdvojiti 140, 160 ili 190 kuna.



Pravu koncertnu senzaciju spremaju i TBF 20. veljače u Domu Sportova, a s TBF-ovcima nastupat će i St!llness. Zato, slušajmo hrvatsko...

U ožujku će nas počastiti Jazzbina 09: Adam Nusbaum & Bann, u caffe baru Cabahia u Puli. 6. ožujka će biti Jazz ciklus: Yaron Herman Trio u KD Vatroslava Lisinskog, Zagreb, zatim odlični Orchestra Baobab će 22.3 nastupati u Aquarisu, u Zagrebu te predstaviti novi album Made in Dakar.

2. travnja dolazi grupa Nightwish, a nastupit će u dvorani Dražena Petrovića - ulaznice se mogu kupiti po cijeni 220, 240 ili 260 kuna. Dva dana kasnije, 4. travnja, nastupat će grupa Sister of Mercy u Tvornici kulture.

Iako više ne znamo kad je Sasha, a kad Beyonce (jer turneja se zove I Am... Beyonce, a najnoviji album I Am... Sasha Fierce), ne sumnjamo da će 26. travnja ova "bootylicious" pjevačica napraviti pravi koncertni spektakl u zagrebačkoj Areni koji će, vjerojatno, obilježiti koncertnu sezonu 2009. godine. Ulaznice se kreću od 160 (ograničen broj), 330, 360, 400 do 700 kuna. Hm... možete birati.

Zatim, napokon, dolazi Depeche Mode u Hrvatsku! Depecheovci nastupaju 21. svibnja u Areni u sklopu Tour of the Universe 2009 s kojom će predstaviti novi album koji treba izaći u travnju. Ulaznice krenule u prodaju 15. listopada, a cijene se kreću od 330, 370, 390 do 500 kuna.



A 12. i 13. lipnja bit će održan festival Hartera5, u bivšoj tvornici papira, Rijeka. Ovaj je festival prošle godine potvrdio status jednog od boljih hrvatskih festivala, a tko će na njemu ove godine nastupati, obavijestit ćemo vas na vrijeme. Zatim 3., 4., i 5. srpnja bit će održan Rokaj Fest 2009, također jedan od boljih festivala u Hrvata, a od 6. do 18. srpnja očekuje nas Dirty Old Fest u Velikoj.

Naravno, događaje ćemo još nadopunjavati a nadamo se i popratiti.

NN
03.01.2009. u 17:41 • 3 KomentaraPrint#