Najbolje božićne pjesmeKako bi upotpunili božićni ugođaj, u prijašnjem članku odabrali smo za vas prigodne filmove, a sad su, naravno, na redu božićne pjesme. Iako možda smatrate da vam je već dosta božićnih pjesama jer ihčujete na svakom koraku, morate priznati da su i one te koje uvelike podižu božićno raspoloženje, a sam' što nije ekipa želi da se za Božić osjećate voljeno i veselo. Poslušajte naš odabir!
Prvu pjesmu koju smo odabrali je Jingle Bell Rocks u izvedbi Billyja Idola. Ova klasična božićna pjesma s dozom rokerskog štiha svakako označava Božić, a pogotovo kada to izvodi već zaboravljena zvijezda Billy Idol. Pjesmu je prvi izveo Bobby Helms 1957. godine i danas je jedna od najslušanijih božićnih pjesama.



Malo sentiša ponekad dobro dođe, pogotovo u kombinaciji Rod Stewarta i Dolly Parton koji izvode pjesmu Baby It“s Cold Outside. Iako ne govori direktno o Božiću, uz ovu pjesmu se poželite ušuškati uz svoju bolju polovicu. Hm, ne preporučuje se onima sa slomljenim srcima.



A kako zvuči moderna božićna pjesma, najbolje znaju Destiny's Child - njihova pjesma 8 Days of Christmas prava je pjesmica za čagicu a i za sve one koji su se već zasitili već dobro poznatih božićnih pjesmuljaka.



Da sve dobro zvuči u izvedbi Franka Sinatre, potvrđuje i obrada pjesme Santa Claus Is Coming To Town. Ova pjesma je nastala davne 1934. godine, napisali su je Fred Coot i Haven Gillespie, bez sumnje ovo je jedna od najizvođenijih božićnih pjesama.



Bivši bitlsovac, Paul McCartney, 1979. je godine napisao jednu od najslušanijih britanskih božićnih pjesama, Wonderful Christmastime. U to je vrijeme ova pjesma u Velikoj Britaniji bila na 6. mjestu dok u Americi nije uopće postigla popularnost. Međutim, prema ASCPA istraživanju upravo ova pjesma je jedna od 25 najizvođenijih blagdanskih pjesama zadnjih 25 godina. Naravno, nismo zaboravili i drugog poznatog člana Beatlesa, Johna Lenonna, te preporučamo i pjesmu Happy Christmas (War Is Over) koja govori o protestu protiv rata u Vijetnamu.



Last Christmas I gave you my heart, but the very next day you gave it away... Zvuči poznato? Pa tko ne bi prepoznao pjesmu Last Christmas od Whama, pjesmu koja nam neće nikada dosaditi? U ovoj kategorijih vječnih pjesama spada i Mariah Carey s All I Want for Christmas te Driving Home for Christmas koju pjeva Chris Rea.



Prigodnih pjesama ima još mnogo, a koje god slušali u ovo vrijeme, neka vam uljepšaju ovo vrijeme mira i zajedništva. Sretan Božić od cijele Sam' što nije ekipe!

NN
24.12.2008. u 10:00 • 7 KomentaraPrint#