pinkIako je ove godine izašlo mnogo novih albuma, izdvojili smo neke od njih za koje smatramo da su obilježili 2008. godinu. Osim što su neke stare zvijezde nakon mnogo godina izdale novi album, pojavilo se i mnogo novih izvođača, od koji su neki čak bili uspješniji od mnogih afirmiranih glazbenika. Pogledajmo tko je opet propjevao, a bolje da je šutio, koji su uspješni albumi u 2008. godini, a koji ne...
Iako grupa Kings Of Leon iza sebe ima već tri snimljena albuma, tek je s posljednim albumom, Only By The Night, postigla svjetsku slavu i izbacila dva uspješna singla Sex On Fire i Use Somebody. Album nudi niz zanimljivih tekstova, kao u pjesmi Crowl koja govori o vezama koje se uzimaju za gotovo, zatim u pjesmi koja Sex On Fire kombinira rock'n'roll i seks, dok Use Somebody govori o samoći. Zanimljivo je to da se bend sastoji od trojice braće - Caleba, Nathana, Jareda te bratića Matthewa - koje, kako se čini, ne vežu samo obiteljske veze, već su zajedno i u ostvarenju svojih životnih ciljeva. Dečki, samo tako nastavite.



Kate Perry je pjesmom I kissed A Girl uspješno najavila album One Of The Boys, a ta, upravo zarazna, pjesma se tjednima nije skidala s vrhova ljestvica. Ako vam se ipak ne sviđa pjesma sigurno, se vas zabavile mnoge parodije baš za ovu pjesmu, a jednu od njih smo i mi nedavno spomenuli. Mlada kontroverzna pjevačica kaže za sebe da sve što napiše ima dozu humoru i da su to ljudi prepoznali kod nje, a mi moramo priznati da je Kate Perry pravo osvježenje u glazbenoj industriji.



Ove je godine je bilo i mnogih povrataka velikih grupa - neki su samo potvrdili svoj status, dok je za neke bolje da su živjeli na leđima stare slave. Izdvojili smo novi album AC/DC-a, Black Ice, o kojem smo već pisali i koji je dosta hvaljen, za razliku od novog albuma Guns'n'Rosesa, Chinese Democracy. Iako se album snimao čak 14 godina, kritike ga nisu poštedjele.

Da su ove godine dominirali novi izvođači, potvrđuje i pjevačica Duffy sa svojim debitantskim albumom Rockferry koji je više nego uspješan. Prvi singl bio, Rockferry, nije bio toliko uspješan kao singlovi Mercy, Warvic Avenue ili posljednji Stepping Stone s kojim je samo povrdila status mlade zvijezde u usponu. Sa svojim albumom je dokazala da nije potrebno izmisliti nešto novo da bi se postigao uspjeh, nego da su ponekad presudne vokalne sposobnosti.



Novi album Coldplaya bio je jedan od albuma koji se nestrpljivo iščekivao. Međutim, kada je napokon izašao, razočaravajuće je bilo to što ipak nije bio ništa posebno niti je što zanimljivo ponudio. Iako se mnogo očekivalo od albuma Viva La Vida or Death and All His Friends, s obzirom na to da je producent bio Brian Eno, novi album osim singla istoimenog s albumom te singla Lost ne nudi ništa posebno, ali smatramo kako će ovaj album dobro proći samo zbog planetarne popularnosti Coldplaya.



Što se tiče elektronske glazbe, izdvojili smo britansku grupu Hot Chip i njihov album Made in Dark. Ovaj je album odličan za ljubitelje elektro-popa - pjesma Made in Dark je baladica, ali su ostale pjesme savršene za čagicu.



Iako se ove godine više pričalo o Madonninom razvodu, nego o novom albumu Hard Candy, ipak smo ga odlučili spomeniti. Njezina turneja Hard Candy Promo Tour bila je spektakularna, u što su se mogli uvjeriti i svi s ovih područja koji su bili u Budvi i prisustovali tom velikom događaju. Što se tiče albuma, Madonni moramo priznati jednu stvar - uspješno drži korak s vremenoma, ali ipak nije ništa posebno, što bi ju odvajalo od drugih izvođača.



Pink možda nije uspio brak, ali bar je to iskoristila i napisala pravi hit So What i našalila se na svoj račun. Novi album Funhouse je osoban i većina tekstova govori o njezinom razvodu, a već svi znaju kako Pink kaže ono što misli pa čak i kad je u pitanju bivši predsjednik Bush!



O psihičkom stanju Britney Spears već znaju i vrapci, kao i o njenom velikom povratku. Navodno, Britney je jača nego ikada i njezine nove pjesme su bolje nego ikada. Posrnula pjevačica se razboljela pa je tik pred novi album Circus ozdravila. Hm, tako nešto samo u Americi dobro prolazi. A da, novi album - ništa vrijedno spomena.

NN
22.12.2008. u 11:37 • 7 KomentaraPrint#