Harry Potter i Princ miješane krviIako je prema, mnogim fanovima filmskog serijala o Harryju Potteru, ovo predbožićno vrijeme idealno za prikazivanje najnovijeg filma o mladom čarobnjaku, ekipa iz Warner Brosa misli drugačije. Upravo je to razlog zbog kojega u ovome trenutku redovi ispred kino-dvorana nisu prepuni “bezjacima” koji maštaju o svijetu čarobnjaka i nestrpljivo čekaju da započne Harry Potter i Princ miješane krvi, jer je Warner Bros prikazivanje šestog filma o čarobnjačkom svijetu odgodio za ljetne mjesece, umjesto za 21. studeni (odnosno, danas, 27. studenog, bio bi u hrvatskim kinima), kao što je bilo najavljivano. Međutim, ne dopustite da vas čarolija zaobiđe – do ljeta možete uživati u pet filmova i sedam knjiga o Harryju, Ronu, Hermioni, Voldemortu i ostalim vrlo poznatim likovima, a mi ćemo vas polako uvesti u šesti film...
Harry Potter i Horace Slughorn
Princ miješane krvi je, prema izjavi Alana Horna iz Warner Brosa, odgođen za ljeto jer je to vrijeme najbolje za izdavanje obiteljskog filma, što je dokazao i prethodni Harry Potter. Stavljanje zarade na prvo mjesto razbijesnilo je fanove, ali to nije utjecalo na odluku o datumu prikazivanja filma. Međutim, iščekivanje novog serijala nije izostalo, samo se produžilo, a Sam' što nije ekipa donosi najbitnije detalje o Princu miješane krvi.

Severus Snape, Narcissa Malfoy i Bellatrix Lestrange
Redatelj najnovijeg Harryja Pottera ponovno je David Heyman, a scenarij je napisao Steve Kloves. Glumačka se ekipa, na radost fanova, nije promijenila, pa ćemo tako u ulozi Harryja ponovno vidjeti Daniela Radcliffea, Ron je i dalje simpatični Rupert Grint, a Emma Watson glumi Hermionu. Međutim, ovoga se puta pojavljuju i neki novi likovi, pa će tako novog profesora Čarobnih napitaka, Horacea Slughorna, zaigrati Jim Broadbent, mistična Helena Bonham Carter dobit će više mjesta kao Bellatrix Lestrange, njenu sestru, Narcissu Malfoy, glumit će Helen McCroy, a zlog vukodlaka, Fenrira Greybacka, utjelovit će Dave Legeno. Iz ovog popisa može se primijetiti kako broj negativnih likova raste, iz čega se može zaključiti kako će, već prema tradiciji, i ovaj film biti nešto mračniji od prethodnih.

Tom Riddle, mladi Lord Voldemort
Oni koji su čitali knjige, već znaju otprilike i kako ide radnja najnovijeg filma, ali za ostale, iznijet ćemo djelić onoga što je Warner Bros objavio kao službeni sažetak. Naime, riječ je o šestoj godini Harryja Pottera i njegovih prijatelja u Hogwartsu, a njegov smrtni neprijatelj, Voldemort, dobiva sve veću moć, stoga više ni svijet čarobnjaka, ali ni bezjaka nije siguran. Ravnatelj Hogwartsa, Albus Dumbledore, priprema Harryja na posljednju borbu s Voldemortom, u sklopu čega Harry saznaje zanimljive podatke o Voldemortovoj prošlosti, još dok je bio tek dječačić u sirotištu po imenu Tom Riddle, ali i o prošlosti svojih roditelja. U međuvremenu, školski život ide dalje – Dumbledore zapošljava novog profesora Čarobnih napitaka, Horacea Slughorna, koji također ima svoje mračne tajne, a Severus Snape napokon dobiva radno mjesto koje želi – postaje profesor Obrane od mračnih sila. Harry pronalazi stari udžbenik iz Čarobnih napitaka čije mu bilješke pomažu da briljira iz ovoga predmetua, a na koricama stoji kako pripada Princu miješane krvi. Kako je mlada čarobnjačka ekipa odraslija, javljaju se i nove ljubavi među njima, ali mladi čarobnjaci ni ne slute da ih čeka velika tragedija...

Harry Potter i Ginny Weasley
Tko je Princ miješane krvi? Koje su tajne Voldemortove prošlosti? Zašto Draco Malfoy više ne napada Harryja i iz dana u dan izgleda sve gore? Tko će se u koga zaljubiti? Tko će umrijeti? Je li Snape pozitivan ili negativan lik? Što je tajna Voldemortove moći i besmrtnosti? Tko će dočekati ljeto da to sve saznamo? Odgovori na sva ova pitanja, ali i na mnoga, mnoga druga, otkrit će se u novome filmu, a do tada, uživajte u djeliću radnje prikazanom u idućim trailerima.





"Making of" Harry Potter


MiB
27.11.2008. u 16:37 • 10 KomentaraPrint#