He-Man i Gospodari svemiraNapokon, napokon, napokon! Čini se kako će mnogima najdraži ctrani film iz djetinjstva, He-Man, dobiti svoju filmsku inačicu, a prema najnovijim informacijama, redatelj će biti John Stevenson, koji se već dokazao režiranjem animiranog filma Kung-fu panda! Film je najavljen za 2011. godinu, a mi jedva čekamo da vidimo He-Mana na velikom ekranu!Informaciju o novome redatelju u javnost je pustio filmski portal www.latinoreview.com koji piše kako se sam Stevenson, koji je poznat i po radu na računalnim animacijama, zanimao za režiranje He-Mana, te se sastao s producentom filma, Joelom Silverom i ljudima iz Warner Brosa, kojima se svidjela njegova vizija filma. Do sada se već nekoliko puta najavljivalo snimanje filma He-Man i Gospodari svemira, a mnogi su smatrali kako od filma na kraju neće biti ništa. Međutim, prošle je godine Joel Silver, producent Matrixa, po uzoru na mnoge nedavno snimljene filmove prema nekad legendarnim crtićima (primjerice, Transformersi), pokazao zanimanje za He-Mana.

He-Man i Gospodari svemira
Podsjetimo, He-Man je alter ego princa Adama, koji uz mnogima poznate riječi “Sive lubanje silom! Ja imam moć!” (u originalu: By the Power of Grayskull! I have the Power!) i izvlačenje mača postaje moćni zaštitnik Eternije. Njegov je smrtni neprijatelj zli Skeletor, koji neprestano pokušava zauzeti planet Eterniju, ali ga He-Man i njegovi kompanjoni uvijek u tome spriječe. He-Man je prvotno bio Mattelova akcijska figurica, izdana 1981. godine, da bi dvije godine kasnije nastao popularni crtić. 2002. druge izdan je “remake” crtanog filma, a u međuvremenu je He-Man dva puta završio na platnu, oba puta neslavno – 1987. izdan je film Gospodari svemira s Dolphom Lundgrenom kao He-Manom/Adamom, koji je doživio fijasko na blagajnama i prema kritikama, a dvije godine ranije u kinima (ali ne i u hrvatskim) je igrao He-Man i She-Ra: Tajna mača, dugometražni animirani film u kojemu He-Man pronalazi svoju sestru. Obožavatelji se samo mogu nadati da će u ovome slučaju vrijediti "treća sreća".

Do novoga filma ima još vremena, a mi se do tada možemo prisjetiti starih epizoda, i to kakve ih pamtimo – sinkronizirane! Pogledajte intro na hrvatskome jeziku i epizodu Probuđeni kolos u tri dijela.

Intro na hrvatskome jeziku


Probuđeni kolos 1/3


Probuđeni kolos 2/3


Probuđeni kolos 3/3


MiB
20.11.2008. u 15:19 • 10 KomentaraPrint#