Kad glumci zapjevajuDanas je normalno da se skoro sve slavne osobe okušaju u poslovima izvan svoje struke. Nije neuobičajan slučaj da su se mnogi slavni okušali u glumi, iako im to nije primarno zanimanje, ali što se događa kad se glumci upuste u glazbene vode? Nećemo osporiti neke talente koji su uspješni u skoro svemu što rade, ali postoje i oni koji su se jednog dana probudili i zapitali: "Što želim danas raditi? Hm, pa mogao/la bi snimiti pop-rock album!" Upravo smo zbog toga izdvojili za vas nekoliko primjera, a vi odlučite tko je od glumaca uspješan u glazbenoj industriji, a tko se samo osramotio...30 Seconds To Mars, grupa je glumca Jareda Leta, a smatra se uspješnom, pa čak i kompatibilnom za svrstavanje u kategoriju rock grupe, što potvrđuje činjenica da je bend na MTV-evoj dodjeli odnio nagradu u dvije kategorije, za "Video Star" i "Rock Out". Iako su za njihov zvuk zaslužni utjecaji grupa poput Led Zeppelina, Pink Floyda ili The Curea, grupa ipak želi zvučati orginalno, a upravo je ta potraga za jedinstvenim zvukom prevladala u oba album koja su dosad objavila - 30 Seconds To Mars i Beautiful Lie. Grupu, osim slavnog glumca, čine Jaredov brat Shanonn (bubnjar) te Tomo Miličević (basist), koji je inače rodom iz Sarajeva. Poslušajte kako zvuči grupa 30 Seconds To Mars i seksi frontmen Jared.


Drugi glumac koji se okušao u glazbi, ali ne tako uspješno kao njegov kolega Jared Leto, je Keanu Reeves u grupi Dogstars, koja će ostati poznatija, vjerojatno, upravo po Keanuu, koji je u bendu bio u ulozi basista. Keanu je napustio grupu zbog svog prvog posla, odnosno, glume, ali ipak još uvijek ponekad zasvira s dečkima iz ostatka grupe Dogstar. Poslušajte kako je to zvučilo u kombinaciji s Keanuom.


Juliette Lewis, poznata holivudska glumica i nekadašnja Tarantinova muza, zajedno s grupom The Licks predstvlja pravu senzaciju i osvježenje. Juliette je prava glazbena zvijezda koja je uspjela do kraja definirati svoj stil glazbe, žena koja je uspjela spojiti zabavu i glazbu, a to je nešto što je čini posebnom. Upravo je ona dokazala da je kao uspješna holivudska glumica jednako uspjela i onome što ju danas ispunjava, a to je glazba.


Da ne mislite kako su se baš svi okušali u rock vodama, izdvojili smo glumca Billyja Boba Thorntona koji je svoje pjevačke snage usmjerio prema country glazbi s grupom Boxmasters. Iza sebe grupa ima pet albuma i aktivno ide na turneje, a, naravno, i ovaj je glumac izjavio kako je glazba uvijek bila njegova prva ljubav jer se s glumom počeo baviti sasvim slučajno, a nama je drago što je Bob napokon sretan. Bobe, nedostaju ti samo šešir i kaubojke...


Sada znamo zašto Russell Crowe ponekad poludi i razbija sve oko sebe - pa on zapravo želi biti prava rock zvijezda! Crowe je bio najprije u grupi 30 Odd Foot of Grunts, zatim je 2006. je osnovao novu grupu The Ordinary Fear of God. Njegov zločesti imidž došao je i do izražaja i u njegovoj boji glasa, koji zvuči jako seksipilno i privlačno, kao i, uostalom, sve vezano uz njega.


Jedna, ne tako više mlada, dama, Jada Picket-Smith, vjerojatno poznatija po tome što je žena Willa Smitha, također se okušala u glazbi. Ova je glumica u grupi Wicked Wisdom doživjela pravi preobražaj, od slatke i seksi žene pretvorila se u opaku, metalku. Zanimljivog zvuka, hibridnog žanra hip-hopa i rocka u izvedbi Jade zaista je nešto novo u filmskoj, odnosno, glazbenoj industriji.


Naravno, još jedna kombinacija bratske ljubavi i ljubavi prema glazbi je rezultirala osnivanjem benda - Kevin Bacon sa svojm starijim bratom ima grupu The Bacon Brothers.
Tipična holivudska djevojka koju je je otkrila čari alkohola i tuluma – Lindsay Lohan također je propjevala, međutim, iako je bezuspješno je pokušala stvoriti glazbenu karijeru, ipak moramo joj čestiti na hrabrosti, jer se nitko ne želi baš tako osramotiti.


Osramotila se Lohanica, a odmah se za njom javila i njena kolegica Scarlett Johansson koja je također imala nešto reći, odnosno, zapjevati. Moramo priznati da nam nije jasno koliko se obje moraju osramotiti prije nego shvate kako se trebaju držati onoga što znaju. Možda je Scarlett ipak pomislila kako ništa ne može biti gore od Lindsay, a mi se svakako slažemo.



A što kaže drago pučanstvo? Tko je promašio karijeru i trebao biti rock-zvijezda, a tko treba pobjeći od mikrofona glavom bez obzira?

NN
12.11.2008. u 21:50 • 6 KomentaraPrint#