dwight shruteVjerojatno ste i sami primijetili da u moru blogova kojima je Internet preplavljen nije baš lako pronaći one koji su uvijek tako zanimljivi, zabavni i poučni kao ovaj koji upravo čitate, ali da vam malo olakšamo pretragu za zabavnim sadržajima, pozabavili smo se pročešljavanjem strane blogosfere. Da vas ne bismo upućivali na blogove za koje već i ptice na grani znaju, zaobiđeni su najpopularniji svjetski blog servisi, a favorita za blog mjeseca pronašli smo NBC-evim stranicama. Riječ je o blogu jednog, jedinog i neponovljivog Dwight K. Shrutea.
Ako netko slučajno nije upućen u lik i djelo ovog junaka 21. stoljeća, možemo mu samo savjetovati da se izolira od ostatka zajednice na nekoliko dana, ali da prije toga pribavi sve do sada snimljene epizode Officea, a tek nakon što sve odgleda bit ćete spreman za povratak među ljude. Iako je lik Dwight K. Shrute izrastao iz lika Garetha Keenana (iz originalne, britanske verzije Officea), uvelike je nadrastao sam lik, pa gotovo i cijelu seriju, te postao ikona televizijskog programa.



dwight shruteNema smisla previše se baviti likom samoga Dwighta, jer bi se o njemu moglo napisati i nekoliko tomova teksta, ali se zato valja pozabaviti njegovim blogom. Naravno, jasno vam je da je Dwight Shrute izmišljen lik (jer da kojim slučajem nije, ovaj svijet nikada više ne bi bio isti) i da taj blog ne održava on glavom i bradom (ustvari… glavom i bradom se teško bilo što održava, ali ipak…), već da je za održavanje tog bloga uposlena ekipa s NBC-a, ali neka vas to ne odvrati u namjeri redovnog praćenja Dwighteovih najnovijih razmišljanja i poimanja, jer u potpunosti odgovaraju liku iz serije. Tako tamo možete provjeriti kakva su Dwightova stajališta prema digitalnoj fotografiji, kakve su mu metode održavanja ujednačene tjelesne temperature, saznati njegove stavove oko plivanja ili mogućnosti zaštite privatnog posjeda…
Bilo bi besmisleno nabrajati što sve tamo možete pronaći, jer sam blog postoji još od 2005., a osim samih razmišljanja sadrži i Dwighteova viđenja nekih stvari koje ste imali prilike vidjeti u snimljenim serijama, ali ih Dwight nije iznio pred kamerama, već na svom blogu.
Naposljetku, ne preostaje vam drugo nego posjetiti ovaj blog kako bi se i sami uvjerili što sve donosi, link vam je ovdje.



GG
09.11.2008. u 22:32 • 5 KomentaraPrint#