Philipp PleinIme Philipp Plein jednostavno znači luksuz. Danas je jedan od najtraženijih i najskupljih dizajnera u svijetu. Međutim, koja je razlika između njega i mnoštva ostalih? Ovaj njemački dizajner smatra da ništa na svijetu nije preskupo, a upravo ta njegova arogancija privlači pažnju medija, što dokazuje njegova limitirana kolekcija s likom Kineza i natpisom F.U.C.K you China-Manufactured in Europe.
Iako je zbog ove provokacije dobivao prijeteća pisma, a u Njemačkoj su čak bili organizirani i prosvjedi, mladi se dizajner oranio objasnivši kako je sve krivo shvaćeno i da je natpis ustvari kratica koja znači: fascination&urban collection: kiss you China.

Philipp Plein

Mislili ste da krokodilska koža, swarovski kristali, srebro niije nešto što se uklapa u vaš dom, upravo će ovaj dizajner promijeniti vaše mišljenje, pogotovo ako volite rakoš i glamur s dozom minimalizma. Upravo je Philipp Plein dokazao da blještavilo i glamur nisu odrednice kiča, nego su to pomno ručno rađeni detalji koji izražavaju ukus i sofisticiranost.

Philipp PleinInače, mladi je dizajner je rođen u Münchenu, a njegov prvotni izbor karijere bilo je pravo, ali je ubrzod prekinuo studiranje. Dizajniranjem se počeo baviti prvo iz hobija za prijatelje i bliske osobe, a zatim je osnovao malu tvrtku koja se počela baviti samo proizvodnjom namješaja. Philipp je odlučio napraviti korak dalje i počeo je dizajnirati i svoju modnu kolekciju, dijamante, luksuzna svjetla i najzanimljivije krevete za pse, koji su i više nego popularni.

Philipp Plein smatra da ljudsku ruku nikada ne smije zamijeniti tehnologija, zbog toga je sve što on osmisli ručno izrađeno, što rezultira jedinstvenošću i bezvremenskom elegancijom.
NN
17.10.2008. u 12:03 • 2 KomentaraPrint#